Suuntaporaus - Putket ja kaapelit maahan tehokkaasti | Alkuijala

Suuntaporaus

Suuntaporaus on porausmenetelmä, jonka avulla infraa voidaan rakentaa maan tai tien alle ilman suurta kaivantoa, rikkomatta maisemaa ja häiritsemättä liikennettä

Menetelmä säästää aikaa, rahaa ja vähentää jälkitöiden tarvetta.

Suuntaporaus mahdollistaa esimerkiksi erilaisten kaapelointi- ja putkitusratkaisujen viennin tarkasti satojen metrien päähän, kohteeseen jonka halkaisija on vain 250mm. Paikannus haluttuun kohteeseen tapahtuu elektronisen signaali-järjestelmän kautta jota käytetään suuntaporan ohjaamosta sekä täydennetään ja tarkennetaan vaakaporauslinjalla kulkevan apumiehen yhteistyöllä.  Suuntaporalla tehty asennus onnistuu nopeasti asutulla alueella sekä tiealueen välittömässä läheisyydessä, kuitenkaan aiheuttamatta häiriöitä näiden toimintaan. 

 

Putket ja kaapelit maan alle helposti

Suoritamme suuntaporausta putkikoolla PEH-10 (PN-10). Poraus sekä putket sisältyvät aina poraushintaan. Kalustomme sekä taitava poraustiimimme voi porata reikiä 63mm – 315mm väliltä. Suuntaporaus on vaihtotehto, kun rakennetaan valtakunnallisia laajakaista- tai sähköverkkoa sekä vesi- ja viemärijohtoputkia.

Suuntaporaus on myös ekoteko, koska porattaessa tiealueella ei tarvita rakentaa kiertoteitä jolloin kohteeseen/kohteesta ei tarvitse ajaa uutta maa-ainesta useiden kilometrien päästä olevilta sora-tai kiviainespaikoista.

Rakennustyömaalta otettu kuva

Suuntaporauksen käyttökohteita

  • Teiden, rautateiden, katujen alitukset
  • Vesi- ja viemäriputkistot
  • Tele- ja sähkökaapelit
  • Salaojitukset
  • Luonnonsuojelualueiden alitus

Miksi Alakuijala?

Erikoiskalustomme asentaa alitusputket, niin pitkästi ja tarkasti kuin tarvitaan. Osaamisemme on säästänyt paljon maantietä auki repimiseltä, nopeuttanut kaapelinvetoja sähköyhtiöille ja ennakoivasti parantanut asukkaiden arkielämää eri infrahankkeissa.  Asiakkaitamme ovat mm. rakennusliikkeet, kunnat, kaupungit, vesi- ja sähkölaitokset, erilaiset yritykset sekä myös yksityistaloudet.

Luotettavan urakoinnin lisäksi asiakas saa meidän kokemuksen tuomaa laadukasta ongelmanratkaisukykyä . 

 

Kysy tarjousta

Janne Koskela

040 765 4420   |   janne.koskela@alakuijala.fi

Back to top