Tehokkain roudan sulatus Pohjois-Suomessa - Alakuijala

Roudan sulatus

Roudan sulatus mahdollistaa työt ympäri vuoden

Talviaikaan jäätynyt maa asettaa omat haasteensa rakennusprojekteille. Roudan sulatus tehdään menetelmällä, jossa lämmittämme suuria maa-aloja erityisellä laitteistolla, jolloin rakennustöitä voidaan jatkaa myös talvella, jäätyneestä maasta huolimatta. Sulatusmenetelmän suurin hyöty on se, että esimerkiksi talojen tai hallien pohjanrakentamista voidaan aikaistaa huomattavasti ja vastaavasti jatkaa rakentamisaikaa pitkälle talveen. Myös muotti- ja betonivalutöitä voidaan tehdä pidempään roudan sulatuksen ansiosta. Käytämme roudan sulatukseen Wacker Neuson Groundheaters E700M -nestelämmitintä. Laiteella voidaan myös kovettaa betonia kylminä vuodenaikoina ja pitää lämpötila +18 asteessa. Laitetta voidaan ajaa 130 tuntia keskeytyksettä ja kierrättää +85-asteista ympäristölle vaaratonta vesi- ja glykolinestettä 700 metrin mittaisessa letkustossa. Perusletkusto voidaan asettaa noin 400m2 alueelle yhdellä asennuskerralla. Kohteessa ei tarvitse olla sähköä, sillä sulatus toimii ilman sitä.

Sulatuskone

Kun maa- tai betonirakentaminen jatkuu pakkaskaudelle ja on tarve jatkaa maankaivamista javähentää odotusaikaa tai jos työ pitää aloittaa kaivuutyömaa routamaan aikana, on ratkaisu meidän WackerNeuson Ground Heaters E700 roudansulatuslaitteisto. Laite toimii nestekiertotekniikan avulla, jonka ansioista laitteistossa kellalla oleva kumiletku virtauttaa jäiseen maahan lämpöä. jossa roudansulatusala on n.200 m2 yhdellä letkupiirillä. Saatavilla myös lisäletkupiirejä isommille alueille tai rakenteille projektikohtaisesti.

Koneen lämmöntuottoalue on 0 – 80 Celcius astetta, jota tehostetaan maahan laitettavalla lämpöä eristävillä matoilla. Laitteisto mahdollistaa rakennustoiminnan tai työsuoritteiden jatkamista myös talvisaikaan. Alakuijala Oy hoitaa kaikille asiakkaille laadukkaan kokonais-ratkaisun jossa hoidamme asennuksen, valvomisen sekä purkamisen jolloin projektia voidaan nopeuttaa usealla kuukaudella ja säästää kustannuksia merkittävästi.

Missä tilanteissa roudan sulatus kannattaa?

Maaperän ja pintojen sulatus

 • Perustukset ja sokkelirakenteet
 • Erilaiset kaapelikaivannot ja kannet
 • Lumen tai jään poistaminen
 • Viemäri- ja vesijohtojen asennustyöt
 • Vesiväylien ja ojien sulatus
 • Teiden ja rautateiden alikulkujen sulatus ja avaaminen

Lämmitys ja sulana pitäminen

 • Maa-ja täytemassat
 • Ratapihojen tai ratojen vaihteet
 • Betonimuotit, laatat ja lattiat
 • Valujen asennukset
 • Betonielementtien ja isojen betonivalujen hallittu kaivaminen
 •  Sltaelementtien lämmitys valu- ja pinnoitusasennuksen aikana

Autamme sinua työskentelemään pidempään yhtäjaksoisesti, arvioimaan rakennuksenprojektin keston ja säästämään rahaa. Työtekniikkamme ansiosta vain noin 6 prosenttia lämmöstä menee hukkaan, kun usein lämmönhukka on jopa 75 prosenttia. Menetetty lämpö pidentää sulatusaikoja ja nostaa kustannuksia. Kannattaa siis kysyä roudansulatusmenetelmän soveltuvuutta rakennuskohteeseesi, niin annamme laskelman ja aikatauluarvion. Voimme toteuttaa palvelun ympäri vuoden.

Ota yhteyttä täältä.

Back to top