Paalutus teollisuuteen ja yksityisasiakkaille ympäri vuoden

Paalutus

Pitkäkestoiset perustukset rakennuksille

Paalutus välittää talon painon syvälle kantavaan maakerrokseen. Paaluperustus ehkäisee siis talon ja halien vajoamista ja pitää talon perustukset pitkäkestoisesti ehjänä paikallaan. Paalutuksen ansiosta perustukset pysyvät vuosikausia muuttumattomana myös maan kastuessa, jäätyessä ja sulaessa.

Alakuijala tekee paalutusta korkealla ammattitaidolla teollisuuteen ja yksityisasiakkaille, aina hallien peruspaalutuksista yksityiskoteihin asti. Käytämme ainoastaan kotimaista Rautaruukin RR-teräspaalua, joka on laadukasta ja kestävää. Meiltä saat luotettavan suunnittelu- ja toteutuspalvelun, jossa huolehdimme alusta loppuun asti asiakkaan toiveista, korkeasta laadusta ja tehokkuudesta.

Milloin paalutus kannattaa?

Pohjarakennustekniikkana paalutus on järkevin vaihtoehto, jos maaperä ei kanna riittävän hyvin ilman paalutusta. Se on myös fiksu ratkaisu reunavahvisteisen peruslaatan sijaan joissain tapauksissa, koska ilman peruskallioon asennettuja paaluja, perustukset vajoasivat ajan saatossa rakennuksen painosta johtuen aiheuttaen vaurioita ja korjauskustannuksia.

Paalutus siis takaa, ettei rakennus pääse vajoamaan. Käyttämämme Rautaruukin teräspaalut viedään peruskallioon asti, joten se on varmasti luotettava ja vaivaton tapa rakentaa niin omakotitaloja kuin suuria hallejakin. Paalutus on satoja vuosia vanha tekniikka, joka on edelleen kovassa käytössä kestävyytensä vuoksi.

Esimerkki omakotitalon paalutuksesta

Miten Alakuijala toteutttaa paaluperustuksen?

Riittävä paalujen määrä, niiden syvyys ja parhaimmat paalujen sijainnit voidaan saada helposti selville rakennuspiirrustusten, maaperän kantokyvyn ja mittausten perusteella. 

Suunnittelemme paalutuksen rakennuspiirustusten mukaan. Laskemme paalujen määrän suhteutettuna rakennuksen kokoon ja laadimme lyöntisuunnitelman sekä kartan. Sen jälkeen toteutamme työn ja toimitamme asiakkaalle lyöntipöytäkirjan, jotta asiakas tietää paalujen tarkat sijainnit. Teemme paalutusta ympäri vuoden. Talvella käytämme erikoiskalustoa roudan sulatukseen.

Olemme paaluttaneet vuodesta 2004 lähtien Pohjois-Suomen alueella. Ota yhteyttä paalutustarjouksissa Jouko Alakuijalaan tai Kari Unholaan.

Back to top