Kyläkuitu - Alakuijala

Kyläkuitu

Kyläkuitu ja sen rakentamispalvelut Alakuijala Oy:ltä

Alakuijala Oy tekee valtakunnallisten tiedonsiirto- ja sähköverkkojen urakoinnin lisäksi myös ”avaimet käteen” Kyläkuitu-projekteja. Ideana on tuottaa kyläkuituverkolle tai verkko-osuuskunnalle kaikki tarvittava ammattitaito, jota laadukkaaseen kuituverkon rakentamiseen tarvitaan, kuten suunnittelu, toteutus, kartoitus ja dokumentointi sekä koneellinen kaivuutyö.  Kokemusta meillä on useista erilaisista tietoverkko-osuuskunnista joiden verkkojen pituudet vaihtelevat 20 km – 200km väliltä.

Konekalustomme on monipuolinen ja soveltuu erilaisiin suoritteisiin jolloin työn toteuttaminen voidaan vaiheistaa ja tuotanto ei odota mitään tietyn erikoisrakentamisen osaajaa. Tälläisiä ovat esimerkiksi suuntaporaus tai tieliittymien alitustunkkaukset joilla saattaa kiireisenä sesonkina olla useiden viikkojen jono kun palvelua on myyty loppuun jo kauden alkuvaiheessa.

Toimimme suorassa yhteistyössä suoraan Kyläkuituverkon omistajien eli kyläläisten kanssa ja meillä on kokemusta talkootöiden ohjauksesta ja lopputulos on aina ollut positiivinen sekä kustannustehokas. Olemme toteuttaneet menestyksellisesti vuodesta 2014 lähtien n. 10 kpl kyläkuituprojekteja ja sitä kautta on tullut hyviä käytänteitä sekä prosesseja, joilla päästään kiinnittämään urakkaan juuri oikeanlaista resurssia sekä ammattiosaamistamme. Mikäli kiinnostuit niin kysy lisää tarjouksen muodosta TÄSTÄ

Alakuijala Oy oli mainittuna alla olevassa jutussa, jossa se toimitti kyläkuituprojektiin projektiin tarvitsemat koneet ja miehistön joka toimi yhteistyössä talkooväen kanssa:

Hoidamme näppärästi penkereen lävistyksen ja maantien alituksen

Teemme penkereen lävistyksiä ja maantien alituksia tilanteissa, joissa maata ei voida kaivaa raskasta käyttöasteesta johtuen ja kaapelin tulee jatkaa suunnitellulla reitillä. Käytämme tätä kaivamattomuusteknologiaa esimerkiksi teiden liittymissä, valtateillä tai muuten poikkeavissa olosuhteissa, jotta ympäristön toiminta ei häiriinny. Joissakin tapauksissa, kuten valtateillä, liikenteen katkaiseminen ei edes ole mahdollista. Maantien alitus on silloin ainoa vaihtoehto.

Käytämme paineilmalla toimivaa asennuslaitetta eli ns. myyrää, joka pystyy tekemään penkereeseen 10-20 metrin mittaisen reiän. Reikään asetetaan muovinen suojaputki, jota pitkin kaapeli saadaan jatkamaan matkaansa esimerkiksi valtatien alitse. Menetelmän vahvuus on suuri ajansäästö, sillä minkäänlaisia tieliikennejärjestelyitä ei tarvita. Lisäksi se on edullinen tapa.

Teemme penkereen lävistyksiä ja maantien alituksia pääosin sähkö- ja tietoliikenneyhtiöille. Kyseinen toimenpide on siis useimmiten sähköverkon tai kuituverkon osasuorite, joka tulee vastaan projektin sisällä. Kohteen sijainnista riippuen saamme toteutettua kyseisen toimenpiteen muutaman päivän sisällä tilauksesta. Alituspalvelumme on nopea, luotettava ja tarkka. Teemme penkereen lävistyksiä laajalla alueella Oulusta pohjoiseen päin. Annamme mielellämme lisätietoa toteutuksesta, aikatauluista, materiaaleista ja kustannuksista Ota yhteyttä ja kysy lisää penkereen lävistyksestä ja alituspalvelusta täältä.
Back to top